Mesajul lui Keșeru pentru suporterii români: "Ne pare nespus de rău că noi, jucătorii, nu ne-am ridicat la nivelul vostru"

Joi, 30 Iunie 2016 - 10:32
Joacă și caștigă puncte:

Atacantul echipei naționale a României, Claudiu Keșeru, a transmis prin intermediul paginii sale de Facebook un mesaj suporterilor români.

"Nu vreau să mă ascund. Nu pot. De ce aș face-o? Așa cum și tu esti lânga noi și la bine, și la rău, la fel și noi simțim să iți vorbim și când câștigăm, dar și când pierdem. Tu ai fost mereu acolo pentru noi. Tu meriți dedicații la victorie și explicații la înfrângere.

Îmi pare rău că-ți scriu abia acum, dar știu că efectul e același, pentru că supărarea încă e foarte mare. Nu am ezitat, nu m-am ferit de tine, știu tot ce ne-ai reproșat, dar pur si simplu n-am putut să mă adun. Tu așteptai de 8 ani să vezi naționala din nou la un turneu final, eu așteptam de o viață să joc pentru România într-o asemenea competiție.

Știu că e greu să crezi asta, pentru că rezultatul final e unul rușinos, dar crede-ne... crede-ne că starea generală de spirit din lot în toată perioada asta a fost una de sacrificiu, dorință și determinare. Asta astepta toată lumea de la noi și asta simțeam fiecare dintre cei 23 de jucători. În perioada de pregătire dinaintea turneului și în Franta am avut cele mai bune condiții pentru performanță, dar nu am reușit-o. Nimeni nu este vinovat în afară de noi.

Am dat tot ce aveam mai bun din noi, chiar dacă întotdeauna e loc de mai bine, iar asta s-a întâmplat datorită ție! Tu ne-ai împins de la spate și ne-ai făcut să ne simțim inepuizabili în meciul cu Franța și în mare parte din meciul cu Elveția! Tu ne-ai ajutat să ne depășim condiția în multe momente și ai făcut tot ce puteai pentru calificarea pe care o visa o țară întreagă, dar noi din punct de vedere tehnic nu ne-am ridicat la nivelul așteptat. Dacă am fi reușit asta, sigur ne-am fi calificat mai departe din grupe.

Dacă s-ar face un clasament al suporterilor, tu ar trebui să fii deja în finală. Chiar dacă francezii și albanezii au avut mai multi fani decât noi în tribune, tu ai făcut un spectacol total, o atmosferă incendiară și ai arătat o deteminare extraordinară când ne susțineai. Din acest motiv, lumea în Franța încă vorbește de tine. Chiar te-am simtit pe teren și ai fost al 12-lea jucător al nostru. Ne pare nespus de rău că noi, ceilalți 11, nu ne-am ridicat nici măcar la jumătate din nivelul tău…

Mi-aș fi dorit să ajut mai mult echipa națională la Campionatul European, pentru că îmi doream asta mai tare ca orice și eram pregătit. Nu spun că rezultatul ar fi fost altul cu mine în echipă contra Franței sau Albaniei și nu judec decizia antrenorului, însă rămân cu regretul că nu am fost pe teren mai mult timp. M-am bucurat, în schimb, că te-am vazut pe tine <în teren> în toate cele 270 de minute din grupe și ăsta e singurul lucru de care sunt mândru.

De mine n-am cum să fiu mândru, chiar dacă m-am simțit determinat și concentrat pe măsură. Ceva a lipsit, din păcate, și nu pot să mi-o iert. Pot doar să aștept și să mă revanșez față de tine prin goluri, niște goluri care îmi doresc să facă să dispară golul pe care-l avem cu toții în suflet acum. Îți multumesc, "12"! Hai, România!

Cu respect și (sper) cu tine alături, al tău Keșeru"

citește și:
Stiri FRF.ro
POVESTILE NATIONALEI
PARTENERI