EURO 2008. Terminăm înaintea Franței, vicecampioană mondială!

Duminica, 20 Martie 2016 - 21:00
Raț și Del Piero, duelul nostru cu cei care în 2008 erau campioni mondial en-titre
Joacă și caștigă puncte:

La Euro 2008, România a fost repartizată în ”grupa morții”, alături de Franța, Italia și Olanda, dar s-a descurcat onorabil

 

Am debutat - așa cum se va întâmpla și la ediția din acest an, contra Franței, care, nu trebuie uitat, era vicecampioană mondială. Am terminat 0-0, deși la băieții din Hexagon evoluau, printre alții, Abidal, Ribery sau Benzema. A doua partidă ne-a adus Italia, adică, altfel spus, sorții ne hărăziseră ultimele două finaliste de la Campionatul Mondial din Germania.

Am avut 1-0, cu Mutu la timonă, dar Panucci, romanul, a egalat exact în timp ce noi ne bucuram. Apoi, din nou, Adrian face rost de un penalty. Tot el execută, însă Buffon ghicește colțul. Dacă ar fi marcat...”Am pe conștiință acel penalty”, avea să declare, peste ani, Mutu.

Ultima partidă e cea contra Olandei lui van Basten. ”Aflasem, la pauză, rezultatul din celălalt joc al grupei”, declarau tricolorii. Suntem învinși cu 2-0 (ultimul gol vine pe final) și eliminați, dar rămânem cu bucuria că am terminat pe locul trei, peste Franța. 

Germania și Spania ajung în ultimul act al competiției și ”El Nino” Torres îi face campioni europeni pe elevii lui Luis Aragones. 

 

citește și:
Stiri FRF.ro
POVESTILE NATIONALEI
PARTENERI