EURO 1996: ”Piticule, a fost gol valabil, pe bune!”

Duminica, 20 Martie 2016 - 17:46
Joacă și caștigă puncte:

După cea mai bună performanță din istoria echipei naÈ›ionale, obÈ›inută la turneul final din SUA, naÈ›ionala lui Hagi porneÈ™te, imediat, la drum, în campania de calificare pentru EURO 1996, din Anglia. Cei mai mari fotbaliÈ™ti europeni ne ies în cale în Albion

 

Nici nu se răciseră bine uralele de la Universitate, acolo unde naÈ›ionala lui Iordănescu scosese suporterii tricolori, după miezul nopÈ›ii, graÈ›ie rezultatelor excelente de la la Campionatul Mondial din SUA, că se È™i dă startul la o altă campanie de calificare: fotbalul se întorcea acasă, EURO 1996 urmând a fi găzduit de Anglia.

Grupa nu-i uÈ™oară deloc, terminăm 0-0 cu FranÈ›a, la ea acasă, apoi închidem cu un 2-0 în Slovacia (goluri Hagi È™i Dorinel Munteanu) È™i ne calificăm de pe primul loc.

Pe 10 iunie mergem pe ”St. James Park”. Din nou băieÈ›ii din Hexagon, care începeau să pună bazele echipei ce avea să devină campioană mondială È™i, apoi, europeană: Thuram, Blanc, Desailly, Deschamps, Karembeu ori Zidane ne sunt adversari. Istoria primului joc e scurtă: Djorkaeff centrează de pe dreapta, Stelea nu se înÈ›elege cu fundaÈ™ii, iar Dugarry înscrie.

După trei zile dăm piept cu Bulgaria. Stoicikov deschise scorul, dar Dorinel Munteanu prinde ”bomba” care-l învinge pe Mihailov, într-o partidă în care regretatul Trofon Ivanov evoluează titular. Balonul loveÈ™te bara, e gol, dar arbitrul danez Mikkelsen nu validează. ”Piticule, a fost gol valabil, pe bune!”, urlă Dan Petrecu, mai aproape de fază, către Dorinel. Acesta spune că atunci, pe moment, n-a regretat. ”Bulgarii dăduseră gol rapid, am crezut că vom aveam timp să revenim. Abia la vestiar, după finalul partidei, mi-a fost ciudă!”.

Ultimul meci este contra Spaniei, pierdut cu 2-1. Răducioiu marcheză pentru noi, Manjarin È™i Amor înscriu pentru iberici. 

Lotul României deplasat la EURO 1996:

Bogdan Stelea, Florin Prunea, Florin Tene (portari) - Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici,  Gheorghe Popescu, Tibor Selymes, Anton DoboÅŸ, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu (fundaÅŸi) - IonuÅ£ Lupescu,  Ioan Ovidiu Sabău, Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Ovidiu Stângă (mijlocaÅŸi) – Marius LăcătuÅŸ, Florin Răducioiu, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Ion Vlădoiu (atacanÅ£i). Antrenor: Anghel Iordănescu

citește și:

Magazin Oficial

magazin.frf.ro

Tricou oficial acasa adulti

Tricou oficial Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 193,00

DETALII

Tricou oficial deplasare

Tricou oficial Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 193,00

DETALII

Tricou suporter adulti

Tricou suporter Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 115,00

DETALII
Stiri FRF.ro
POVESTILE NATIONALEI
PARTENERI