Egalitate perfectă contra Spaniei, campioană europeană și mondială: 5-5-5!

Luni, 21 Martie 2016 - 10:22
Joacă și caștigă puncte:

Egalitate perfectă contra Spaniei, campioană europeană È™i mondială: 5-5-5. La debut, în 1962, ne-au dat È™ase!!!

Până la partida de la Cluj, cu naÈ›ionala Spaniei, de trei ori campioană europeană (1964, la ea acasă), 2008 (în Austria È™i Olanda, turneu final la care a participat È™i naÈ›ionala noastră) È™i 2012 (Polonia È™i Ucraina) È™i o dată campioană mondială (2010, Africa de Sud), am disputat 15 meciuri. DeÈ™i la debut, pe 1 noiembrie 1962, ibericii ne-au zdrobit cu 6-0 (4-0), per total, bilanÈ›ul este perfect egal: cinci victorii ei, cinci rezultate de egalitate È™i cinci izbânzi ale noastre.

 

Ploieșteanul Sfetcu a luat șase

 

Pe finalul lui 1962, Spania începea să-È™i contureze echipa care, peste doar un an È™i jumătate, la ea acasă, avea să devină a doua campioană europeană din istorie. 80.000 de oameni veneau pe ”Santiago Bernabeu” pentru a vedea cum băieÈ›ii lui Jose Villalonga fac instrucÈ›ie de front cu trupa lui nea Titi TeaÈ™că: 6-0. Vicente Guillot, jucătorul Valenciei, se afla la debutul său sub tricolor, dar n-a avut milă de ploieÈ™teanul Vasile Sfetcu, aflat la al doilea meci ca internaÈ›ional. Guillot a marcat de trei ori, Nunweiller III a punctat în propria poartă, iar driblingurile marelui Titus Ozon, căpitanul echipei, n-au avut efectul scontat. ”Paco” Gento se număra printe vedetele iberice.

Peste mai puÈ›in de o lună, tot 80.000 de suflete veneau la revanșă, la BucureÈ™ti, pe ”23 August”. Tătaru I È™i Manolache, de la ȘtiinÈ›a TimiÈ™oara, aflat la primul său meci, marcau de două ori în primele 10 minute, Vicente, portarul oaspeÈ›ilor, neavând vreme să se dezmeticească. ”Profesorul” Constantin făcea 3-0, de la spanioli nelipsind Amancio, Veloso sau Gento. Cu toate acestea, naÈ›ionala noastră era eliminată din preliminariile Euro 1964.

 

1987: ”Infernul” de la BucureÈ™ti

 

Pe 29 aprilie 1987, spaniolii veneau pe ”Ghencea”, în campania de calificare la Euro 1988. Michel marcase unicul gol al partidei din Spania. La BucureÈ™ti, Ienei a început cu: Lung – Iovan, Negrilă, Bumbescu, Belodedici, Ungureanu – MateuÈ›, Boloni, Klein (82 Balint) – LăcătuÈ™, PiÈ›urcă, Hagi. La oaspeÈ›i nu lipseau Zubizarreta, Sanchis, Camacho, Michel sau Butragueño. În È™apte minute de pe finalul primei reprize, PiÈ›urcă, MateuÈ› È™i Ungureanu au puncat pentru 3-0. LăcătuÈ™ îi faulta dur pe Camacho È™i Goicoetxea (acesta avea nevoie de È™ase puncte de sutură), spaniolii îÈ™i reveneau greu È™i presa titra că oamenii lui Miguel Muñoz au pierdut în ”Infernul de la BucureÈ™ti”.

Cu Spania ne-am văzut și la primul nostru EURO, 1984. A fost 1-1. Povestea e AICI!

 

Ultimul partidă, ultimul succes românesc

Ultima oară ne-am duelat la Cadiz, acum 10 ani, într-o partidă amicală. Luis Aragones punea bazele trupei care, peste nici doi ani, avea să câÈ™tige titlul european, cu Morientes, Sergio Ramos, Iker Casillas, David Silva ori David Villa. Dar Marica (cel care punctase cu Bulgaria sau Belarus) continua seria bună, îl învingea pe portarul lui Real Madrid È™i plecam victorioÈ™i de pe ”Ramon de Carranza”.

citește și:

Magazin Oficial

magazin.frf.ro

Tricou oficial acasa adulti

Tricou oficial Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 193,00

DETALII

Tricou oficial deplasare

Tricou oficial Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 193,00

DETALII

Tricou suporter adulti

Tricou suporter Joma echipa nationala de fotbal a Romaniei

LEI 115,00

DETALII
Stiri FRF.ro
POVESTILE NATIONALEI
PARTENERI